Komplikationer! Slitzsyndrom!

Den 17/9 fick jag enorma magsmärtor så jag låg i fostersällning på toagolvet och svettades och vill kräkas.. men det gick ju så klart inte.. jag fick kramper i magen och det vattnades i munnen men jag kunde inte kräkas .. inte ens när jag satte fingrarna i halsen..

Tisdag den 21/9 åkte jag till vårdcentralen i tron om att jag hade magkatarr.. Träffade en underläkare som i sin tur diskuterade med läkartemaet på vårdcentralen för att sedan ringa in till kirurgen på CSK.

Jag skickades in till akutkirurgen och där fick jag åter igen träffa doktorer som beslutade att det skulle göras en gastirskopi undersökning… Detta är ett av de obehagligaste jag någon gång har varit med om.  Bedövningsmedel i halsen så det kändes som om man inte fick luft, men det fick man ju så klart. Jag låg och kollade på bildskärmen jag med och det var ju rätt fräckt att kolla hur man ser ut inuti magen. Men där var inga problem allt såg ut till att vara i sin ordning.’

Jag blev inskriven på kirurgavdelningen i väntan på en kontraströntgen för att utesluta gallsten.

Det visade sig att där inte var nga gallstenar och då bestämdes det att jag skulle få äta igen.

Jag fick bakslag och ont i magen igen efter att ha ätit kvällsfika på nyponsoppa och skorpa… återigen i fosterställning i sängen .. men denna gången var jag ju på sjukhuset och kunde få smärtlindring.. Fick en spruta i benet som man troligen kan flyga på .. morfin.. men den hjälpte… skönt…

Då var det fastande igen och på fredagen fick jag göra ultraljud för att åter igen se om det fanns små, små gallstenar.. men inget hittades.. Äntligen tog kirurgen kontakt med Aleris de som gjorde GBY opn och man beslutade sig för att jag på måndagen skulle opereras med titthål för att se vad problemet var.

Måndagen infann jag mig på Aleris jag fick komma till vid kl 11 och när opn var över väcktes jag upp som vanligt… och som vanligt var man lika väck och trött…. ngt ont med men då blev de smärtlindring som tur var.

Mycket riktigt det var ngt som kallas för slitzsyndrom som hade hänt i min mage.. enkelt förklarat typ tarmvred.. ett veck på tunntarmen som orsakat alla problemen.. Läkarna sydde igen hålorna på vardera sida om magsäcken så inte tarmen skulle kunna ge sig i väg igen och vecka sig…. Dom syr i tarmkäkset eller vad det nu heter… Nu mera så görs detta från början på de som opereras.. utveckling även där…

Jag valde att ligga kvar ett dygn för att kunna få smärtlindring om så skulle behövas… och lite ont hade jag allt men inte så farligt.

Tisdag morgon… började med en dusch sedan var det frukost ihop med de som var nyopererade .. och ni kan ju tro vad dom kollade för vad jag gjorde där… jag fick förklara och då blev dom ganska glada för nu hade ju alla chansen att ställa massor av frågor… Vilket dom gjorde… jag svarade så som jag upplevt det och jag får säga att jag har varit väldigt förskonad fram tills detta hände..

Nu är jag hemma igen med 4 titthål var av 2 st i samma som förra gången så totalt har jag ändå bara 6 st…

Så skönt att vara hemma… nu är det flytande kost till magen har skött sig .. sen ska livet vara som vanligt igen… och tack o lov för det .. Jag ser fram emot det!!

Kram Kram

One Response to “Komplikationer! Slitzsyndrom!”

  1. milo Says:

    Oj vilken otur, men det blev ju bra till slut. Kul att du bloggar då och då. Tittar ofta in men du skriver ju aldrig, uppdatera lite oftare nu. Kram


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu