Possssitivt tänkande..

snoflinga

Idag när jag vaknade så var jag faktiskt riktigt utvilad.. skönt…Måste säga att jag trots lite näringsintag är pigg..skönt..
Jag gjorde de vanliga rutinerna blanda välling klädde barnen och sen medans barnen åt vällingen satte jag mig en stund framför datorn.
Besökte de sedvanliga sidorna … Facebook..Milos blogg och till slut Saras blogg.. Där fick jag läsa något mycket tragiskt.. tydligen en kompis till Sara som fått canser i unga år och Sara uppmanar alla till att sluta gnälla och tänka positivt.. Då kände jag att detta var något jag vill spinna vidare på … POSITIVT TÄNKANDE…..

Det är många inklusive mig som har lätt för att slänga ur sig lite gnäll…och detta varje dag… Varför gör vi detta???
För överlag har vi ju det riktigt bra i Sverige..De flesta har mat på bordet varje dag , De flesta har kläder på kroppen och slipper frysa… De flesta har ett hem att känna sig trygg i..Många har vänner och nära kära i sitt liv att bry sig om och som bryr sig om en.. De flesta har pengar som gör att vardagen blir dräglig… Ja vissa har mer och andra har mindre men dock…
ÄNDÅ ska vi gnälla och till och med på sådant vi inte kan göra något åt…som AHHHH vilket tråkigt väder… AHHH bara skit på TV:n….AHHH jäkla skit telefon ingen täckning… Ja sen har vi dom sakerna vi kan göra något åt ..AHHHH jag har inga kläder att ha på mig, fast hela gardroben är full…. AHH vad jag är tjock.. den har man ju utryckt sig själv några gånger…AHHH vilken äcklig mat..ja de finns mycket mycket mer…
Varför gör vi då detta??
Oftast finns det ju då alltid dom som har det värre än en själv.. bortsett då från dom som har det riktigt jäkligt..
Jag tror att människan är intställd på negativiteter för att skydda sig själv från besvikelser och  misslyckanden … Det är ju lättar att säga ”Vad var det ja sa”  För det bekräftar ju faktiskt att man hade rätt fast det var på ett negativt sätt..   Det är lättare att säga Nej än att säga Ja .. så blir man inte  heller besviken..
Nej gott folk jag tror nog att vi måste tänka lite mer att glaset är halvfullt och inte till hälften tomt.. eller vad säger ni??
En tanke som slog mig var också att man kanske inte har något annat att prata om och för att fylla ut så blir det lite gnäll och med lite sympati så mår ju människan riktigt bra…Men vi ska nog sätta vårat gnäll i perspektiv till när det är befogat att gnälla och när det är mindre befoget att gnälla…För visst är det roligare att umgås med positiva människor än med negativa männsikor….!?
Jag säger inte att vi aldrig ska gnälla utan mer att vi kanske ska gnälla mindre…Om vi alla gör ett gnäll mindre om dagen till att börja med så ska vi se att hela världen snart ser trevligare ut.. Ja vi kan ju åtminstone ha det som en ambition eller? Med det tänkte jag avsluta denna diskutionen och hoppas på många komentarer hur du tänker .. här nedan..

Ställde mig på vågen i morse oh ja jippi jag har gått ner 3 kg sedan jag opererades i torsdags den 26e + de 6 kg sedan inan op.. så 9 kg sedan den 16/11 Det är jag nöjd med :)

Idag ska jag in en runda på staden och träffa en gammal klass kamrat. Det ska bli roligt och snacka lite skit hehe..
Det är minusgrader ute idag så nu får dunjackan åka fram och vinterdäcken på…
Nu ska jag gör mig ett mellanmål

Hej så länge!

2 Responses to “Possssitivt tänkande..”

  1. Liw Says:

    Pernilla,
    Har du hört talas om boken ”The Secret”?? (Hemligheten) av Rhonda Byrnes. Det är en bok som du borde läsa. Det är mycket om Positivt Tänkande och det berör både i Kärlek, Jobb, Relation till dig själv etc. En bra bok som får dig att tänka lite extra och börja tänka på ett annat sätt.
    The Law of Attraction – the universe hears what you ask for… om det så är positiva eller negativa tankar.
    Ett litet tips bara när du nu vill börja tänka positivt.
    kram

  2. wandas Says:

    Har inte hört talas om den men jag ska ta mig en titt… tror du den finns på dvd:) ?
    Tack för tipset! Kram


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu