Första dagen efter op

Jag kan väl börja med natten som har varit för jävlig rent ut sagt… Då jag har en rumskamrat som snarkar så att taket håller på att lyfta…. Inte ens gula öronproppar hjälpte… När klockan var 04.00 var jag ute och sa till så jag fick en ensam sal för att kunna sova resterande timmarna…. Jag har inte haft ett dugg ont inatt där emot så har trycket kvarstått lite som beror på gasen i tarmarna…

Frukosten serverades kl: 08.00 det var 1,5 dl filmjölk som tog 45 min att äta upp.. och mätt var jag.. jag fick lite ont i axeln när jag åt och läkarna säger att det beror på att magen och axlarna delar nervbanor upp till hjärnan så egentligen har jag inte ont i axeln det är bara kroppen som tror det utan i själva verket gör det ont i magen men jag känner inte det så.. Smärtan gick i alla fall om snabbt. Skönt var ju det..Vi har fått någon slags måltidsdryck som vi ska äta under hela dagen och nu kl 10.00 så ska jag blanda ihop lite apelsinjuice som ska var mellanmål….kl 10.30 fick vi prata med dietisten…Nu var det allvar. Alla saker vi skulle rätta oss efter de 5 första veckorna..Absolut inget i fast form får ätas de 2 första veckorna utan bara flytande. Ingen alcohol på 3 månader och det är ju faktiskt inget svårt att hålla..Efter 2 veckor så är det puré som gäller allt som går att mosa med gaffel och typ barnmatsbukar..
Där var massor massor mer som jag har antecknat..
Efter Dietisten så var det en pratstund med läkaren.. Han förmedlade alla recept han skrivit ut till oss och alla vitaminer vi ska äta för resten av vårat liv.. Det blev ju en del..
Han kunde inte nog poängtera hur viktigt det var att följa dessa förhållningsreglerna för att vi ska må bra…

Nu var det dags för hemfärd kl:14,00 Jag samlade ihop alla mina saker och begav mig ner till Apoteket..

Personalen där var mycket hjälpsamma att plocka ihop allt jag skulle ha…Oturligt nog hade inte mina e-recept kommit in så dom fick ringa upp till Aleris igen för att på dem godkännda..

Nu var allt inhandlat .. kalaset gick på lite mer än 600 kr men jag hade ju rätt så mycket rabatt på mitt medicinkort så det skulle blivit mer egentligen…

 

img_0449

 

Pappa stod utanför redo för att skjutsa mig hem.. Vi körde inom Maxi med för att handla lite mat till mig.. Det fick bli Naturell lätt yoggi, Soppor i de olika former men ändast släta, barnmatspure  med fruktsmak som får blandas i yoggin om man vill… och till slut juice som ska vara till mellanmålen.. Brännhults fick det bli och så får jag sila bort fruktköttet.

När jag kom hem var det dag för mellanmål det fick bli naturell lätt yoggi.. faktiskt riktigt gott…

Molly kom förbi en stund hon skulle följa med på BRA VIBRATIONER i kväll på Yllan…

 

bra-vibrationer-kopiera

 

Jag gick och vilade en stund för att orka med kvällen…

18.30 körde vi till Yllan .. Vi gick in och satte oss… Där anslöt Heléne och Marlene…

Tjejerna gick och hämtade julbord och det såg faktiskt riktigt gott ut men jag var inte ett dug sugen eller hungrig..

Jag hade ju tagit med min mat.. 1.5 dl Naturell lätt yoggi mmmm vad alla var avundsjuka … NOT..

Showen var kanon bra men det brukar den ju vara..

23.30 Nu var det dags för hemfärd .. nu var jag rätt sleten .. det fick bli sängen direkt…

Natti Natti

One Response to “Första dagen efter op”

  1. Pillan Says:

    Jag rekomenderar alla som går i funderingarna på en sådan här operation till att göra det…Jag ser det som en ny chans i livet..


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu