Akuten hmmn

23/11-09 kl 20,00 F den minsta började hosta i sin säng. En riktigt skällande hosta och de slutade i andningssvårigheter. Falsk krupp. Det var bara till att gå ut och ställa sig ute i den fuktiga luften med dunjacka och duntäcke runt F. Efter 10 minuter hade det lugnat ner sig och han somnade igen. Försäkerhets skull lade vi honom nere hos oss i TV rummet.. Det gick en timme sen var det kalkat igen .. nytt anfall med svårare för att andas denna gången. Nu fick vi köra in till akuten efter att ha pratat med en sjukvårdskoordinator på 112. Peter körde i förväg och jag fick invänta mina snälla föräldrar som ställer upp i ur och skur..Dom fick stanna hemma hos E den store som sov.

Inne på CSK fick vi ett rum i rappet och där kom sköterska och tog tempen på F …. han hade 38,7 grader det hade stigit med en grad sedan vi hade kört hemifrån. Nu kom sköterskan med en inhalater med adrenalin i som skulle vidga luftvägarna. F sov  och det var ju tur, annars hade inte han viljat andas i den… kl var 22.00 när vi kom in och väntan på läkaren blev lång… Hon kom först kl 01,00… Hon tittade på F och lyssnade lite sen fick han andas lite mer adrenalin och när det var klart fick F en glass .. Tro det eller ej men han ville inte ha Piggelinglassen och det mina vänner DET betyder att han inte är frisk.

Vi kom hem och för att vara på den säkra sidan fick han sova mellan oss. Vi fick ha takfönstert öppet för att få in den kalla fuktiga luften som är gynnsam för andningen när man har problem.

Det har varit en lång dag idag och i morgon väntar jobbet igen så det är lika bra att krypa till kojs.

natti

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu